I høst, særlig i oktober og november, vil 40.000 NATO-soldater “invadere” landet. De er invitert inn av den norske staten, som mer enn gjerne er vertskap for en av tidenes største NATO-øvelser.

NATO-generalen Jens Stoltenberg overser det hele. Han ble belønnet med toppvervet i krigsalliansen, etter at han ledet norsk bombing av Libya i 2011. Nesten 600 bomber regnet over et av verdens fattigste folk, i en krig som rev landet i stykker. Irak, Afghanistan, Libya, Syria – og NATOs allierte Saudi Arabia i Jemen – dette er land med titalls millioner mennesker som har opplevd frykt, lidelse og død på grunn av NATO og NATO-landene.

NATO er ingen defensiv forsvarer av “freden”. Det er en samordning av verdens fremste imperialister. Det er den sterkeste leiren av imperialistiske land, en hovedsakelig vestlig og USA-ledet blokk, som med uslokkelig tørst etter politisk og økonomisk makt, ikke nøler med å legge hele land i ruiner.

Siden norsk deltagelse i NATO-bombingen av Jugoslavia i 1999, har den norske staten deltatt i såkalt “out-of-area”-politikken i NATO. Et tynt slør av bortforklaringer om menneskerettigheter og demokrati, kan ikke skjule at NATO slett ikke søker folkets beste noe sted. Alliansen er en militær allianse, i tjeneste for vestlig stormaktspolitikk. Denne politikken er den samme som under de europeiske koloniveldenes tid. Det er en politikk for å sikre profitt til vestlige selskaper, sikre tilgang til markeder og tilførsel av råvarer, sikre billig arbeidskraft og billige politikere på plass, som selger land og folk for en liten del av byttet.

NATO er riset bak speilet. NATO er garantisten for vestlig overherredømme. NATO er pisken, når gulrot ikke er nok. NATO er samordningen av verdens største terrorister. De som ikke dreper titalls folk med improviserte hjelpemidler, men som dreper titalls tusen med de mest sofistikerte metoder for mord som våpenindustrien kan bringe til torgs.

Vi er antiimperialister. Vi kjemper ikke mot NATO først og fremst fordi vi frykter at NATO vil provosere Putin. Vi kjemper mot NATO fordi vi vil stå skulder ved skulder med afghanere, afrikanere og arabere, som må løpe i skjul eller gripe til gevær, når de ser NATO-fly over sin by.

Påstanden om at NATO trengs for å forsvare landet er ren bløff. Et virkelig forsvar baserer seg på folkevæpning og heimevern. Å øve på moderne krig sammen med US Marines, franske og britiske tropper, har ingenting med forsvar av landet å gjøre. De bygger ned verneplikt og heimevern, og prioriterer våpensystemer for krig helt andre steder.

Uansett, etter mer enn 15 år som norsk okkupant i Afghanistan, og etter sønderbombingen av Libya, er det absurd å snakke om militære trusler mot Norge. Den norske staten er ikke truet, den er en trussel!

Derfor vil vi vise motstand, og vi oppfordrer deg til å vise motstand! Ikke bare vis den til nordmenn, men fortell det også til soldatene som kommer! De er ikke velkommen! Vi vil ikke ha NATO her, eller noe annet sted! NATO not welcome!

– Aktivistkomitéene, september 2018

1 thought on “Vis motstand mot NATOs krigsøvelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *